Favoriet fragment Sara

De Keuringsdienst bestaat tien jaar. Om dat te vieren duiken we dit seizoen in ons archief. Iedere week vertelt een (oud) verslaggever over zijn favoriete of meest indrukwekkende fragment.

Kinderen van de Keuringsdienst
In 2008 en 2009 maakte de Keuringsdienst speciale uitzendingen. Ze werden namelijk gepresenteerd door de Kinderen van de Keuringsdienst. Een groepje nieuwsgierige kinderen werd op pad gestuurd om antwoorden te vinden op hun eigen vragen. Sara wilde weten waar haar Russische dwerghamster vandaan komt. Deze week vertelt zij over haar favoriete fragment.

Fragment
“Mijn favoriete moment komt uit de "Kinderen van de Keuringsdienst". Een aantal afleveringen waarin de Keuringsdienst van Waarde het werk overdroeg aan kinderen. De aflevering "Hamster" vind ik een perfect voorbeeld van de ondoordachte nepheid van volwassenen tegen kinderen.

Lulpraatje
Ik achtervolg Gerda Verburg, voormalig minister van Landbouw, in de tweede kamer om haar een aantal vragen te stellen over de herkomst van Hamsters, een geliefd huisdier. Gerda echter weigert mij een juist antwoord te geven en houdt een lulpraatje. "Als we weten dat er illegale handel is, dan pakken we de boefjes", "Volgens mij komen de hamsters uit Nederland hoor. Want waarom zou je ze uit China halen als je ze gewoon in Nederland kan krijgen? Ha-ha-ha."

Ongepast
Erg grappig Gerda. Ministers stralen soms een erg ongepaste zekerheid uit tegen kinderen, vooral wanneer ze niet weten waar ze het over hebben, of wanneer ze doen alsof ze dat niet weten, om een meisje van veertien gerust te stellen...”

Video player