Favoriet fragment Maarten

De Keuringsdienst bestaat tien jaar. Om dat te vieren duiken we dit seizoen in ons archief. Iedere week vertelt een (oud) verslaggever over zijn favoriete of meest indrukwekkende fragment.

Deze week is het de beurt aan Maarten Remmers. Hij was tussen 2007 en 2012 verslaggever bij de Keuringsdienst van Waarde.

Kinderen van de Keuringsdienst
Het blijft altijd lastig kiezen wanneer mensen vragen wat ik de beste uitzending vind. Maar één van mijn favoriete uitzendingen komt uit de serie ‘De Kinderen van de Keuringsdienst’.  Met de kinderen onderzochten we wat voor kaas er gebruikt wordt in kant-en-klare maaltijden. Ik had geruchten gehoord over een soort nepkaas - door de industrie analoogkaas genoemd - maar wanneer ik de ingrediëntenlijst van een pizza bekeek kwam ik het nooit tegen.

Fragment
Met de kinderen kwamen we erachter hoe producenten ongezien hun nepkaas vermommen als echte kaas. De telefoontjes waarin Sarah en George door een voedselproducent haarfijn uitgelegd krijgen hoe die nepkaas verdoezeld wordt staan me nog altijd bij. Tegen de kinderen vertellen ze zo open over hun eigen product. Dat maken we als volwassen verslaggevers eigenlijk nooit mee. 

Video player