Favoriet fragment Sahar

De Keuringsdienst bestaat tien jaar. Om dat te vieren duiken we dit seizoen in ons archief. Iedere week vertelt een (oud) verslaggever over zijn favoriete of meest indrukwekkende fragment.

Kinderen van de Keuringsdienst
In 2008 maakte de Keuringsdienst een speciaal seizoen. Een aantal uitzendingen werd toen namelijk gepresenteerd door de Kinderen van de Keuringsdienst. Een groepje nieuwsgierige kinderen werd op pad gestuurd om antwoorden te vinden op hun eigen vragen. Ze gingen op zoek naar dieren in hun chips, de ingrediënten van een frikandel, de kaas op hun pizza en naar de roze kleur van Fristi. Die laatste zoektocht is vooral Sahar bijgebleven. Deze week vertelt zij over haar favoriete fragment.

Fragment
“Het leukste fragment van de Keuringsdienst van Waarde vind ik nog altijd het moment waarop ik ontdek dat er bacteriën in Fristi zitten. Dat moment is me vooral bijgebleven omdat ik graag Fristi drink. Een meneer legde me uit hoe het precies wordt gemaakt. Ik nam net een slok toen hij me vertelde dat ik levende bacteriën aan het drinken was! Voor mij is dat ook een moment dat heel goed laat zien waar het programma over gaat. We mogen allemaal wel wat bewuster omgaan met wat we eten en drinken.”

Video player