Recepten

Sofie likt de lepel wonderschoon. Deze chocolademousse is gewoon te goed om niet een keer te proberen. Hier is het recept van Dreams of Magnolia.

bekijk recept

Perzen eten zo ongeveer bij elke maaltijd saffraan. Een keer proberen? Check eerst de saffraan-fraude-testresultaten en ga dan aan de slag met deze twee recepten.

bekijk recept

Een varkensschouder op de barbecue laten roosteren voor twaalf uur om vervolgens uit elkaar te trekken. Hierbij het recept van Smokey Goodness voor je eigen pulled pork.

bekijk recept

De winter houdt voorlopig nog even aan waardoor glühwein uitstekend gedronken kan worden. Teun van de Keuken en Georg Forster lieten zien hoe je échte glühwein maakt.

bekijk recept

Met deze recepten maak je de verrukkelijke sambal Sambal Kecap, Sambal Peteh en Sambal Terong zelf.

bekijk recept

De Spaghetti Bolognese die wij in Nederland kennen, is niet hetzelfde als het traditionele Italiaanse gerecht. De ‘ragú alla bolognese’ is voornamelijk een vleessaus.

bekijk recept

Zoals in de uitzending te zien was, is zelf wodka stoken niet vreselijk ingewikkeld. Het is weer eens wat anders dan fruitsapjes persen.

bekijk recept

Laat je niet afschrikken door die kleine beestjes in je dadels. Want de walnoten-dadelcake van Loes smaakt nog steeds bijzonder lekker!

bekijk recept

In de aflevering Bouillon maakt Sofie kippenbouillon in het groot. Van 5400 kippennekken, groente en kruiden. Wil je hem thuis net zo maken, maar dan in het klein? Michel Jansen...

bekijk recept

Ceviche is een rauwe visschotel. De ceviche die Marijn voorgeschoteld krijgt op de boot is er een met ansjovis. Overigens kun je de ansjovis vervangen door elk andere verse vis.

bekijk recept

Leonardo maakt in de uitzending een overheerlijke risotto alla parmigiano. Wil je weten hoe je die kan evenaren? De Keuringsdienst heeft het recept!

bekijk recept

Wil je zelf een speltbrood bakken? Met dit recept van speltbakker René van bakkerij De Veldkeuken bak je gemakkelijk thuis een mooi en lekker speltbrood.

bekijk recept

Wil je de perfecte biefstuk bakken? Dat kan met dit klassieke recept van sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

bekijk recept

De lekkerste chips maak je net zoals chef Robert Kranenborg en chef Richard van Oostenbrugge gewoon zelf. Hieronder lees je hoe dat moet.

bekijk recept

De lekkerste chips maak je net zoals chef Robert Kranenborg en chef Richard van Oostenbrugge gewoon zelf. Hieronder lees je hoe dat moet.

bekijk recept

Wil jij zelf een Sole Picasso maken? Met dit klassieke exotische recept van kok Eric Kuijpers komt de tropische tong goed tot zijn recht.

bekijk recept

Heb je na de uitzending ook kriebels gekregen om worst te maken? Met dit recept maak je zelf ambachtelijke leverworst.

bekijk recept

De kok Piet Huysentruyt leerde dit recept voor klassieke ossenstaartsoep van zijn ouders. Wil jij deze heerlijke soep zelf maken? Het recept vind je hier.

bekijk recept

In de uitzending zag je hoe Ersin samen met zijn tante verse yoghurt maakt. Wil jij dit thuis ook doen? Speciaal van tante yoghurt voor jou: het originele recept.

bekijk recept

In de uitzending over couscous werd een speciale couscousschotel gemaakt. Wil je deze thuis ook maken? Hier vind je het recept voor Couscous Habibi.

bekijk recept

Het oogt als een ingewikkelde Japanse specialiteit, maar sushi maken kun je zelf. Met dit recept geniet je binnen een mum van tijd van je eigen maki sushi.

bekijk recept

Wil je zelf mayonaise maken? Hier vind je het originele mayonaise recept van topkok Pierre Wind.

bekijk recept

Wil je zelf kroepoek maken? Dat kan met deze twee recepten van de Indonesische chef Lonny: kroepoek van garnaal en kroepoek van knoflook.

bekijk recept

Topkok Alain Caron maakte in de uitzending een heerlijke soep met kippenvoer. Lees hier het recept.

bekijk recept