2008

 

Van een oude koe een nieuwe maken. Er is een lijm van beestenbloed. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde doet een uitvinding: een houtwormfabriek. En geloof het of niet, die was er al. Om nieuw hout oud te maken.

bekijk uitzending

Uit welk bos komen de paddenstoelen van uw bospaddenstoelensoep? En als er soep met cantharellen op het etiket staat, hoeveel cantharellen zitten er dan in?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!

bekijk uitzending

Iedereen weet wat het is, maar wat maar heel weinig mensen weten is hoe het komt dat citroenen glimmen.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst verdiept zich in de hedendaagse hamburger die meestal niet meer is dan een plakje worst dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen.

bekijk uitzending

De Keuringdienst over de rivierkreeft die niet alleen ons water verovert maar ook al in de soep de kreeft verdrijft die uit de zee kwam. De rivierkreeft gaat de dienst uitmaken.

bekijk uitzending

Er is 'Ik Kies Bewust' patat met mayonaise. Er is 'Ik Kies Bewuste' frisdrank en worst. De Keuringsdienst gebruikte haar gezonde verstand en ging op onderzoek uit.

bekijk uitzending

De Kinderen van de Keuringsdienst eten kaas op de pizza, kaas op de lasagne en kaas op de cheeseburger. Maar wat voor kaas is dat eigenlijk die op al die producten gaat?

bekijk uitzending

In aardbeiendrinkyoghurt zit natuurlijk, het woord zegt het al, geen aardbeien. Het is wel mooi rose rood. Hoe verf je dat, zuivelfabrikant, als je geen aardbeien gebruikt?

bekijk uitzending

Er zit paard in je frikandel. Maar hoeveel paard precies? De Kinderen van de Keuringsdienst gaan op onderzoek uit.

bekijk uitzending

De Kinderen van de Keuringsdienst verdiepen zich in de dierensmaak die aan hun chips kleeft en doen wonderlijke ontdekkingen.

bekijk uitzending