2009

 

De Keuringsdienst van Waarde bekijkt in drie afleveringen de wereld achter de boerenkool. De trilogie wordt besloten met het pronkstuk van het prakje: de worst.

bekijk uitzending

Het is sap, niet uit een sinaasappel maar uit vlees. Jus.. Het tweede deel uit een heerlijke trilogie van boerenkool. De Keuringsdienst vult het kuiltje met jus.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst bekijkt de wereld achter de meest Hollandse maaltijd: boerenkool met worst. Dit is eerste aflevering van deze heerlijke trilogie.

bekijk uitzending

Tegenwoordig ligt peper in iedere supermarkt voor het grijpen. Maar de ene peper is de andere niet. Of toch wel?Pittige televisie van de Keuringsdienst van Waarde.

bekijk uitzending

Het was een opmerkelijke vangst van de Keuringsdienst in de vorige uitzending. Maar volgens Kellogg's is het allemaal flauwekul. Reden voor de Keuringsdienst om door te vragen.

bekijk uitzending

Asperges eten we in het seizoen. Toch? De Keuringsdienst van Waarde steekt zijn licht op bij de aspergestekers. Op zoek naar het geheim van vers van ver.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar de spijker in de ontbijtgranen en komt met een grote onthulling. Een ijzersterk verhaal van de Keuringsdienst van Waarde.

bekijk uitzending

Wat is dat eigenlijk, een gamba? Niets minder dan een grote garnaal? En de jumbogarnaal, de reuzengarnaal, de tijgergarnaal, de cocktailgarnaal en de scampi dan?

bekijk uitzending

Pesto is de saus van het moment. Maar lijkt onze pesto wel op de pesto zoals hij ooit bedoeld was? De Keuringsdienst van Waarde op pad in Italië voor de traditie die pesto heet.

bekijk uitzending

Kattenbakgrit zonder asbest? Bestaat er ook grit met asbest dan? De Keuringsdienst doet een graai in het kattengrit om het onderste steentje boven te krijgen.

bekijk uitzending

Je eet het op en maakt ermee schoon: azijn. De Keuringsdienst van Waarde neemt een duik in het zuur. En dat bijt een beetje.

bekijk uitzending

Het geheim van de mandarijn deed de kijker van de Keuringsdienst meer vragen stellen over het pellen. Ditmaal is het de walnoot die argwaan wekt.

bekijk uitzending

Je hebt truffels en je hebt olie, maar je hebt ook truffelolie. Maar hoe komen de peperdure truffels in dat flesje? De Keuringsdienst doet onderzoek naar het peperdure goedje.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit. Welk pilsje moesten ze hun gasten toch voorschotelen?

bekijk uitzending

Er zat dioxine in de boterhamworst. De worst het werd allemaal vernietigd. Opgelost dus. De Kinderen van de Keuringsdienst namen hier natuurlijk geen genoegen mee.

bekijk uitzending

Een maiskip eet mais zegt de kippenboer. En van mais krijg je kleur. Behalve kinderen die mais eten, die niet. En gewone kippen, die eigenlijk ook niet. Dat vraagt om uitleg.

bekijk uitzending

Een goudvis eet visvoer. Kleurige, droge vlokjes uit een rood potje. Je mag er niet te veel van geven, dat weet zelfs een kind, maar wat erin zit?

bekijk uitzending

Smeer het op je gezicht en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar waar haalt men al dat slijm eigenlijk vandaan? De ‘Kinderen van de Keuringsdienst’ zoeken het uit.

bekijk uitzending

Er moeten er wekelijks duizenden van verkocht worden in de Nederlandse dierenwinkels. Maar waar komen al die kleine knaagdiertjes eigenlijk vandaan?

bekijk uitzending

De Lassie van Lassie Toverrijst is 50 jaar geworden. De Keuringsdienst probeert ook met rijst te toveren en gaat in Suriname vragen hoe dat moet.

bekijk uitzending

Olijfolie is soms 'extra vergine', oftewel extra maagdelijk, maar wat is dat precies? De keuringsdienst heeft het antwoord.

bekijk uitzending

Een ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje?

bekijk uitzending