Recept: Groene soep met kippenvoer

Recept: Groene soep met kippenvoer afbeelding

Het geheim achter goedkope kip zit in het kippenvoer. Een hoogwaardig goedje waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. De Keuringsdienst vraagt zich af of dit misschien ook goed zou zijn als voedsel voor de mens en vroeg topkok Alain Caron om er een lekkere maaltijd van te maken. Dit is het recept dat hij voor ons bedacht.
 

De soep

- 30 gram doperwten
- 50 gram tuinbonen
- 50 gram haricots verts
- 50 gram spinazie
- 50 gram courgette
- 50 gram ui
- 3 dl water

Doe de groenten met het water in de pan, kort koken, in de blender vermalen tot een groene soep.


De kippenvoerpasta

- 100 gram kippenvoer
- Water tot het kippenvoer helemaal onder water staat

Maak vervolgens de pasta. Doe het kippenvoer in een pak en voeg water toe tot het kippenvoer helemaal onder staat. Dit laten staan, het water trekt in het kippenvoer en roer vervolgens tot het een dikke brij is.


De saus

- 50 gram kippenvoer
- slagroom toevoegen totdat kippenvoer helemaal bedekt is

Maak tenslotte de saus. Doe het kippenvoer in een pan en voeg slagroom toe tot het kippenvoer helemaal bedekt is. Warm dit samen op, doe het in een blender en pureer totdat het een dunne saus is.
 

Serveren

Doe de groene soep in soepkommen, schep de dikke kippenvoerpasta in een quenelle op de soep, druppel de saus om de quenelle heen.

Serveer met een glas jus d’orange en een visoliecapsule.

Eet smakelijk!

Bekijk de uitzending

Kip

Bekijk de uitzending

De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het minst kostbare stukje vlees dat er is: kip. In de supermarkt kunnen we een volledige kip van anderhalve...

Bekijk de uitzending
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.