Mayonaise recept Pierre Wind

Hoe maak je zelf mayonaise? Met dit recept van topkok Pierre Wind is het een fluitje van een cent.
 

 

Ingrediënten

- 20 gram gepasteuriseerde eidooier (te koop bij Makro en Sligro) of een verse eierdooier
- 1 eetlepel azijn (8 gram)
- 1 mespunt mosterd (7 gram) 
- 1/4 lt. zonnebloemolie
- peper en zout
 

Bereiding

Weeg de ingrediënten af. Doe daarna de eierdooier met de azijn en de mosterd in de mengkom en roer het eimengsel met de garde los. Voeg peper en zout toe. Voeg de olie langzaam druppelend toe, terwijl je voortdurend roert met de garde.
 

Let op

Voor de bereiding van mayonaise is het noodzakelijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Als de mayonaisesaus te dik is, kun je deze afslappen met water, azijn of citroensap. Bewaar de mayonaise op kamertemperatuur in een afsluitbare pot of emmer. Dit kan alleen niet al te lang: mayonaise is zeven dagen houdbaar. 

 

woensdag 15 mei 2013