2014

 

Vroeger was er eten. Nu is er eten dat food heet. Superfood. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg. Super voor alles en een supergoede handel bovendien.

bekijk uitzending

Je huisdier eet er dagelijks van: 'dierlijk bijproduct'. Maar wat is dat? De brokkenmakers raken in paniek van deze simpele vraag. Allemaal.

bekijk uitzending

Op een blikje tonijn staat een man met een hengel. Dat maakt de Keuringsdienst nieuwsgierig. Staat er iemand ergens op een pier tonijnen binnen te hengelen?

bekijk uitzending

In de supermarkt staan talloze tubes goudgele goedjes waarmee je biefstuk bakken kan. Een echte naam heeft het niet. Wat is dat vet uit de plastic fles?

bekijk uitzending

Je hond maak je gelukkig met een kluif. Maar wat is een kluif? De Keuringsdienst van Waarde over stierenpiemels en origami met slachtafval.

bekijk uitzending

De ene honingpot is de andere niet. Is biologisch wel zo logisch? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden.

bekijk uitzending

Mozzarella: het is een naam die je lenen mag. Je hoeft er geen Italiaan voor te zijn. De Keuringsdienst van Waarde over het zachte bolletje kaas.

bekijk uitzending

In het tweede deel van dit tweeluik reizen we af naar Ecuador om te onderzoeken hoe het mogelijk is dat bananen voor €0,99 in onze supermarkt liggen.

bekijk uitzending

Jumbo stunt met bananen. Verkoopt er iemand goedkopere dan verlaagt Jumbo de prijs direct. De Keuringsdienst gaat de strijd aan en opent een bananenwinkel.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst kreeg veel reacties op de uitzending over kaas. Een kaasboer zei dat koeien per dag negentig liter melk kunnen geven. Flauwekul, of niet?

bekijk uitzending

De populairste vis van het land is anoniem. Niemand heeft de hele vis, zelfs kapitein Iglo niet. De Keuringsdienst maakt kennis met de vis uit de visstick.

bekijk uitzending

Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene kaas is de andere niet. Hoe kan iets dat van hetzelfde gemaakt wordt zo verschillend smaken?

bekijk uitzending

Ze zijn hip in de supermarkt. Handgeschepte chips, en uit de ketel bovendien. Ze zijn tweemaal zo duur als ordinaire chips. Maar waarom?

bekijk uitzending

Ze klinken zo chique, coquilles Saint Jacques. Toch koop je ze zelfs bij de goedkoopste supermarkt. Een verhaal over de populairste schelp sinds de mossel.

bekijk uitzending

Bij groothandels ligt al jaren een vis die we niet kennen: tropische tong. Vele malen goedkoper dan Noordzee tong. Wordt deze vis anoniem geserveerd?

bekijk uitzending

Een vreemd bericht vonden we online. Haren van mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Wat is daar van waar?

bekijk uitzending

Het is geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. De Keuringsdienst over de worst die bijna niks kost.

bekijk uitzending

Thee maak je van thee. Althans, dat zou je denken. De Keuringsdienst vond naast thee vreemde korrels in het zakje. Wat voor geheimzinnige korrels zijn dat?

bekijk uitzending

Grond heb je overal. Zit het in een plastic zak, dan heb je potgrond. Maar wat is dat eigenlijk? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de grond voor in de pot.

bekijk uitzending

Dierenactivisten publiceerden een vreselijk filmpje over konijnen met pijn. Angorakonijnen. De Keuringsdienst reist naar China om de angorawol zelf te keuren.

bekijk uitzending