2015

 

Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat bourgondische...

bekijk uitzending

Je zou bijna denken dat het de normaalste zaak van de wereld is. Je voorhoofd uitgummen. Maar dat is het niet.

bekijk uitzending

Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op...

bekijk uitzending

We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt.

bekijk uitzending

Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen.

bekijk uitzending

Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie.

bekijk uitzending

Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje.

bekijk uitzending

Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes met visolie zijn niet aan te slepen.

bekijk uitzending

We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt.

bekijk uitzending

Hij doet het geweldig op feesten en partijen, die bizarre anekdote over het allerduurste rund. Hoe zit dat nou met die Wagyu koeien?

bekijk uitzending

Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbakrisotto. Hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis raken kan.

bekijk uitzending

Granaatappels zijn populair. Helaas doe je er gerust een kwartier over om de pitjes los te peuteren. Super dat de super daar een oplossing voor heeft.

bekijk uitzending

We ontvangen een verontrustende brief. Bij de productie van grafstenen zou kinderarbeid betrokken zijn. De Keuringsdienst doet diepgravend onderzoek.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst ontvangt een verontrustende brief. Bij de productie van grafstenen zou kinderarbeid betrokken zijn. We onderzoeken de handel in de dood.

bekijk uitzending

Het gaat nog super met superfoods. Vorig seizoen ontdekten we dat het vaak vogelvoer is, in een mooie verpakking. De Keuringsdienst geeft les in marketing.

bekijk uitzending

Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat huisje?

bekijk uitzending

Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt, maar bij de slager ligt lamsvlees voor de helft van de prijs. Hoe doet de slager dat?

bekijk uitzending

Het zit vaak in ons eten en het kan de gezondheid schaden: gluten. De Keuringsdienst gaat op zoek naar het onzichtbare gevaar.

bekijk uitzending

Het is luxe en het zit ergens in een varken. Beenham. Maar wat is dat precies? Uw vleesfabriek heeft een simpele vraag bijzonder ingewikkeld gemaakt.

bekijk uitzending

Wie van Bertolli-saus opschept, schept op van een opschepper. Saus met de allerbeste truffels van Italië. De Keuringsdienst reist ze achterna.

bekijk uitzending

Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Dat is beter voor je alles.

bekijk uitzending