2016

 

We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat.

bekijk uitzending

Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij.

bekijk uitzending

Gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel.

bekijk uitzending

Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst.

bekijk uitzending

Boerenkaas is een beschermd product dat volgens verplicht van rauwe melk van eigen koe gemaakt moet worden. Maar er zijn boeren die deze regels aan hun laars lappen.

bekijk uitzending

Van alle wilde beestjes in het bos is alleen het zwijn zo wild dat we het bij de naam noemen: wild zwijn. Nu ook veilig voorverpakt in de winkel. Maar is dat wel zo pluis?

bekijk uitzending

Met een kip kan je veel kanten op. Een veelzijdig stukje vlees, noemen ze dat. Kippenpoot, kippenvleugels, kippendij. Allemaal stukken kip met heldere plaatsaanduiding.

bekijk uitzending

Koop je water in dure flessen in plaats van uit de kraan, dan heb je keuze. Plat of bruis, met of zonder prik. Want zonder bubbels is het leven maar saai.

bekijk uitzending

We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, zegt de centrale bank.

bekijk uitzending

Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het in bijna elk café te vinden is.

bekijk uitzending

Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur natuur. Van koek tot kaas, van vla tot fruitsap, tegenwoordig is alles 100% natuurlijk.

bekijk uitzending

Wie wodka drinkt, weet vaak niet wat die proeft. Niet vanwege het verminderde bewustzijn, wel vanwege de smaak. Echte wodka smaakt namelijk naar zo weinig mogelijk.

bekijk uitzending

Surimi, witte staafjes uit het visschap die aan krab doen denken. Bij velen daarom ook bekend als krabsticks. Niet gemaakt van krabben uit de zee, maar van iets anders.

bekijk uitzending

Ze zijn meestal verschrompeld, plakkerig, bruin en bovendien zoet: dadels. Maar hoe komt de dadel eigenlijk aan zijn zoete smaak?

bekijk uitzending