Recept: dadel-walnotencake

 

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 110 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 75 g fijngesneden dadels
  • 25 g gehakte walnoten

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 190°C. Cakevorm bekleden met bakpapier.
     
  • Het bakmeel zeef je in een grote kom. Rol met je vingers de zachte boter erdoor zodat je kruimels krijgt.
     
  • Voeg de dadels, walnoten en basterdsuiker toe en kneed goed door.
     
  • Klop de eieren door de melk en voeg aan het meelmengsel toe. Meng het tot een geheel.
     
  • Lepel het mengsel in het cakeblik en laat gedurende 75 minuten in het midden van de oven goudbruin worden. De cake is klaar als hij terugveert als je het midden lichtjes aandrukt.
     
  • Haal uit de oven en laat afkoelen tot je de cake kunt aanraken. Keer dan om op een rooster en haal het bakpapier van de cake.
     
  • Laat nu verder afkoelen. Serveer in dikke plakken (liefst met wat ongezouten boter erop).

Extra benodigd

Cakevorm, bakpapier

 

 

woensdag 17 februari 2016