Inktvis recept van Ron Blaauw

Video player

Inktvisringen uit de supermarkt. Scheur de zak open en laat de inhoud zakken in heet frituurvet. Hartstikke lekker natuurlijk, en in ieder geval een makkelijk hapje. Maar het heeft niet per se veel met inktvis te maken.

En dat terwijl pijlstaartinktvis heel makkelijk zelf te bereiden is. Een gemiste kans dus om niet de show te stelen met deze échte inktvisringen. Ron Blaauw vertelt ons hoe dat moet.

‘Pijlstaartinktvis met knoflook’
 

Nodig:

  • 2 Pijlstaartinkvissen á 200 gram per stuk
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 Teentjes knoflook (mag meer of minder naar smaak)
  • Peper en zout
  • Piment
  • Selderij
  • Arachide-olie om in te bakken


Bereiding:

  • Maak de inktvissen schoon door de ingewanden eruit te halen en het velletje eromheen te verwijderen. Je kan het natuurlijk ook laten doen bij de visboer. Gooi de tentakels niet weg! Die zijn het lekkerst.
  • Laat een koekenpan goed heet worden op het vuur met een beetje olie.
  • Doe de ringen en de tentakels in de pan.
  • Bak ongeveer 30 seconden op een hoog vuur, schep de inktvis ondertussen goed om.
  • Voeg een in stukjes gesneden klein sjalotje toe. Schroei het lekker dicht.
  • Voeg dan een fijngehakte teen knoflook toe.
  • Rasp dan wat schil van een citroen in de pan. Blijf ondertussen goed roeren.
  • Voeg wat zout toe, een klein beetje piment en selderij. En als laatste een klein beetje boter.

Tip: het is ook lekker met wat groenten erdoorheen zoals lenteui, paddestoelen, een rood pepertje, paksoi of broccoli.

Een heel eenvoudig recept dus, je bent klaar in twee minuten bakken.

Eet smakelijk! - Ron Blaauw