2017

 

Nieuw in het schap! Kokoswater. Hydraterender dan water. En superduur. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst kraakt deze harde noot in een tropische aflevering.

bekijk uitzending

Een voorgerecht van rauwe plakjes ossenhaas, zo kennen we carpaccio. Met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar wat is het oorspronkelijke Italiaanse recept?

bekijk uitzending

Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand?

bekijk uitzending

Supermarkten hadden paling in de ban gedaan, want de vis moest worden beschermd. Maar hij is terug. De Keuringsdienst van Waarde vindt gerookte paling in het schap.

bekijk uitzending

Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken voor een wat romiger smaak. Vroeger deden we dat met dezelfde room, maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden.

bekijk uitzending

Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn?

bekijk uitzending

Je vindt ze in een lijstje of in een stolp, voor aan de muur of op tafel: dode vlinders, ter decoratie. Maar wat voor vlinder is het eigenlijk die ons interieur op moet fleuren?

bekijk uitzending

Een varkenslapje braden volstaat niet meer, er moet aan vlees getrokken worden. Pulled pork is het wat je krijgt als je een broodje varkensvlees bestelt bij een foodtruck.

bekijk uitzending

Tapijten. Mooi voor op de vloer en warm voor onder de voeten. En de topper onder de tapijten komt natuurlijk uit Perzië. IKEA verkoopt ze ook. Handgeknoopt, staat erop.

bekijk uitzending

Tijdens de feestdagen doen we ons tegoed gedaan aan Glühwein en er viel iets op: de Glühwein is de goedkoopste wijn uit het schap. Maar wat voor wijn is dat dan?

bekijk uitzending