Romige witte chocolademousse

Romige witte chocolademousse

Sofie kon niet van de lepel afblijven. Liefde gaat door de maag, maar deze witte chocolade mousse glijdt gelijk je hart in. Na het populaire dieet van Montignac en the war on fat zijn we terug bij oervoedsel en variatie. Dus af en toe een heerlijk vet gerecht maakt jou helemaal niet gelijk vet. Alleen vet gelukkig. 



Ingrediënten: 

  • 100 gram slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade
  • 5 gram gelatine
  • 250 gram slagroom

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de eerste slagroom tot ongeveer 60 graden
  • Leg hierin het opengesneden vanillestokje
  • Laat dit een half uur trekken
  • Haal al het zaad eruit en verwijder het vanillestokje
  • Kook de slagroom op en giet over de stukjes witte chocolade
  • Voeg de geweekte gelatine toe en roer goed door
  • Klop ondertussen de tweede slagroom lobbig
  • Meng beide massa’s met elkaar
  • Eet op 

 

Bron: Hidde de Brabander
 

donderdag 16 februari 2017