Aardappelen, pasta en rijst

De Keuringsdienst wil alles weten over aardappelen en gaat op zoek naar de bakermat van de voorgebakken friet.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst gaat op onderzoek in de wereld van de oer-Hollandse aardappel.

bekijk uitzending

Geen appelmoes voor de baby, maar net als papa en mama gewoon ovenschotel Moussaka. De Keuringsdienst gaat zich te buiten aan culinaire babyprutjes.

bekijk uitzending

Is couscous en snelle hap of juist typisch slowfood? De Keuringsdienst gaat op onderzoek uit en laat zien hoe traditionele couscous gemaakt moet worden.

bekijk uitzending

Wat is het verschil tussen macaroni en spaghetti? De vorm natuurlijk, maar voor de rest weinig. De Keuringsdienst gaat naar Italië om de echte macaroni te vinden

bekijk uitzending

Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbakrisotto. Hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis raken kan.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst bekijkt de wereld achter de meest Hollandse maaltijd: boerenkool met worst. Dit is eerste aflevering van deze heerlijke trilogie.

bekijk uitzending

Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar de Japanse vishapjes kom je nu overal tegen. De Keuringsdienst peutert een rolletje uit elkaar.

bekijk uitzending

In een goedgevulde aflevering onthult de Keuringsdienst van Waarde de verrassing van de tortellini.

bekijk uitzending

De Lassie van Lassie Toverrijst is 50 jaar geworden. De Keuringsdienst probeert ook met rijst te toveren en gaat in Suriname vragen hoe dat moet.

bekijk uitzending

Hoe internationaal zijn internationale kruidenmixen? Dat is de pikante vraag waar de Keuringsdienst zich deze aflevering aan waagt.

bekijk uitzending