Brood en broodbeleg

Boerenkaas is een beschermd product dat volgens echte boerenregels gemaakt moet worden. Verplicht van rauwe melk van eigen koe. Maar nu zijn er boeren die deze regels aan hun...

bekijk uitzending

Is een ambachtelijk brood echt ambachtelijk? De Keuringsdienst vindt het broodnodig om uit te zoeken hoe bakkers bakken.

bekijk uitzending

Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in filet americain en laat niet meer los.

bekijk uitzending

Het zit vaak in ons eten en het kan de gezondheid schaden: gluten. De Keuringsdienst gaat op zoek naar het onzichtbare gevaar.

bekijk uitzending

We kennen vele kazen uit oud-Hollandse plaatsen. De grootste kaaskop van allemaal komt uit Gouda, zou je denken. Want wat is Goudse nu eigenlijk?

bekijk uitzending

Een vreemd bericht vonden we online. Haren van mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Wat is daar van waar?

bekijk uitzending

Water met de smaak van ham. Een spoedcursus op een slagersschool waar men leert van water ham te maken. Schouderham of achterham.

bekijk uitzending

Honing is een natuurproduct en dus gezond. Ja toch? Maar dat honing braaksel van bijen is staat nooit op het etiket. De Keuringsdienst duikt in de wereld van honing.

bekijk uitzending

Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene kaas is de andere niet. Hoe kan iets dat van hetzelfde gemaakt wordt zo verschillend smaken?

bekijk uitzending

Met een kip kan je veel kanten op. Een veelzijdig stukje vlees, noemen ze dat. Er is hele kip en halve kip. Kippenpoot, kippenvleugels of kippendij. Allemaal stukken kip met...

bekijk uitzending

Het is geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. De Keuringsdienst over de worst die bijna niks kost.

bekijk uitzending

Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Dat is beter voor je alles.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Maar wat is volkoren?

bekijk uitzending

Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Brood zoals het vroeger was. Ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken, maar hoe?

bekijk uitzending