Dranken

Pers je een sinaasappel, dan krijg je jus d’orange. Pers je een appel, dan krijg je.. Tja. Wat krijg je dan?

bekijk uitzending

Koop je water in dure flessen in plaats van uit de kraan, dan heb je keuze. Plat of bruis, met of zonder prik. Want zonder bubbels is het leven maar saai.

bekijk uitzending

Teun van de Keuken is Nederlands eerste chocoladecrimineel. En de Keuringsdienst duikt in de sinaasappelsap, het meest gedronken sap ter wereld.

bekijk uitzending

Tijdens de feestdagen heeft de Keuringdienst Van Waarde zich tegoed gedaan aan Glühwein en er viel iets op: de Glühwein is de goedkoopste wijn uit het schap. Maar wat voor wijn is...

bekijk uitzending

De Keuringsdienst gaat aan de neut en hoort dat de smaak van Hollandse jenever uit Vlaanderen komt. Is dan het enige dat de grote stokerijen nog stoken, de verwarming?

bekijk uitzending

Een kop koffie op het werk is voor de mens wat smeerolie is voor de motor. De Keuringsdienst gaat op zoek naar de inhoud van de moderne dorpspomp.

bekijk uitzending

Melk is wit en je vindt het in een blauw-wit kartonnetje in het zuivelschap. Of niet? Er is een pak dat je voor de gek houdt: Calcium plus.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit. Welk pilsje moesten ze hun gasten toch voorschotelen?

bekijk uitzending

Het meest gedronken sap ter wereld is jus d’orange. Vers geperst juicht het pak sap. Maar wat is dat dan? En kun je ook niet vers persen?

bekijk uitzending

Thee maak je van thee. Althans, dat zou je denken. De Keuringsdienst vond naast thee vreemde korrels in het zakje. Wat voor geheimzinnige korrels zijn dat?

bekijk uitzending

De mannen van de Keuringsdienst van Waarde storten zich op gezondheid. Van zichzelf en van de kijkers.

bekijk uitzending

Water komt uit de lucht, het komt over de dijk of het sijpelt over je wangen. Drinkwater komt uit de kraan of uit een flesje. Maar wat is het verschil?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst is jarig: honderdvijftig afleveringen consumentenvermaak. Daar moet op gedronken worden en dat wat ze drinken is wijn.

bekijk uitzending

De ene wijn is de andere niet. De Keuringsdienst van Waarde kijkt eens goed naar de etiketten op de fles en gaat op zoek naar de kastelen.

bekijk uitzending

Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op...

bekijk uitzending

Het was een leuk feestje met een opmerkelijke afdronk: de 150e aflevering van de Keuringsdienst vier weken geleden. Tijd om nog een keer te diep in het glaasje te kijken.

bekijk uitzending

Er was het feest en er was de afdronk. De Keuringsdienst nam nog maar een keer het glas aan de lippen en komt met verrassend nieuwe onderzoeksresultaten

bekijk uitzending

Aan het slot van het seizoen maakt de Keuringsdienst korte metten met de eindeloze nadronk van water en wijn en komt met uitstekend advies voor de feestdagen.

bekijk uitzending

Wie wodka drinkt, weet vaak niet wat die proeft. Niet vanwege het verminderde bewustzijn, wel vanwege de smaak. Of het gebrek eraan. Echte wodka smaakt namelijk naar zo weinig...

bekijk uitzending