Fruit en noten

Jumbo stunt met bananen. Verkoopt er iemand goedkopere dan verlaagt Jumbo de prijs direct. De Keuringsdienst gaat de strijd aan en opent een bananenwinkel.

bekijk uitzending

In het tweede deel van dit tweeluik reizen we af naar Ecuador om te onderzoeken hoe het mogelijk is dat bananen voor €0,99 in onze supermarkt liggen.

bekijk uitzending

In hun reclame op tv, ziet het biologisch boeren er heerlijk eenvoudig uit. Puur natuur, want, vindt Unox: eerlijk is heerlijk. Maar hoe eerlijk is dat heerlijks eigenlijk?

bekijk uitzending

Bosvruchtenhagel, bosvruchtenthee, bosvruchtenyoghurt. Het moet een groot bos zijn, waar al die bosvruchten vandaan komen. Maar waar is dat dan, dat bos?

bekijk uitzending

Iedereen weet wat het is, maar wat maar heel weinig mensen weten is hoe het komt dat citroenen glimmen.

bekijk uitzending

Ze zijn meestal verschrompeld, plakkerig, bruin en bovendien zoet: dadels. Maar hoe komt de dadel eigenlijk aan zijn zoete smaak?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst viert een feestje. En bij feest hoort taart. Met zo'n knalrood, plakkerig kersje erop. Of wat is dat gekke vruchtje eigenlijk?

bekijk uitzending

Naast rijp, onrijp en overrijp, is er nu ook eetrijp. Maar is al het andere fruit dan niet eetrijp? De Keuringsdienst van Waarde eet rijp fruit.

bekijk uitzending

Granaatappels zijn populair. Helaas doe je er gerust een kwartier over om de pitjes los te peuteren. Super dat de super daar een oplossing voor heeft.

bekijk uitzending

Een ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje?

bekijk uitzending

Als je een krent bent, koop je rozijnen in plaats van druiven. De gedroogde druif is immers stukken goedkoper. Maar hoe kan dat nou, vroeg een rekenwonder aan de Keuringsdienst.

bekijk uitzending

Het gaat nog super met superfoods. Vorig seizoen ontdekten we dat het vaak vogelvoer is, in een mooie verpakking. De Keuringsdienst geeft les in marketing.

bekijk uitzending

Vroeger was er eten. Nu is er eten dat food heet. Superfood. Want gewoon gezond is niet gezond genoeg. Super voor alles en een supergoede handel bovendien.

bekijk uitzending

Het geheim van de mandarijn deed de kijker van de Keuringsdienst meer vragen stellen over het pellen. Ditmaal is het de walnoot die argwaan wekt.

bekijk uitzending