Groente

Asperges eten we in het seizoen. Toch? De Keuringsdienst van Waarde steekt zijn licht op bij de aspergestekers. Op zoek naar het geheim van vers van ver.

bekijk uitzending

Uit welk bos komen de paddenstoelen van uw bospaddenstoelensoep? En als er soep met cantharellen op het etiket staat, hoeveel cantharellen zitten er dan in?

bekijk uitzending

Waarom zit er zo’n groot prijsverschil tussen bruine bonen? Met die vraag ging de Keuringsdienst van Waarde de boer op.

bekijk uitzending

Champignons. Kleine witte paddestoelen, zo lief en onschuldig. Niks daarvan, zegt de vakbond. We duiken de duisternis van de champignonschuren in om meer te weten te komen.

bekijk uitzending

Er is nu een keurmerk voor ‘eerlijke’ champignons. Fair trade uit eigen land? De Keuringsdienst van Waarde over de logica van Max Havelaar met een zachte g.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde duikt de polder in en gaat op zoek naar het geheim van de doodsimpele doperwt die ingewikkeld is gaan doen. Extra fijn, van de Keuringsdienst.

bekijk uitzending

We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde vraagt door over het raadsel van de gevulde olijf en komt tot de kern: ook bij de tapas is niets wat het lijkt.

bekijk uitzending

't Is goed boeren' riep de Plus supermarkt op televisie. Maar het gaat slecht met de boeren in Nederland, zeggen de kranten. We kunnen er niet meer bij met ons boerenverstand.

bekijk uitzending

Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk.

bekijk uitzending

Het is ooit de boon voor de zondag geweest. Grijsgekookt en met nootmuskaat er over. De nootmuskaatse zondag is verdwenen, de sperzieboon bleef. En hoe.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst bekijkt de wereld achter de meest Hollandse maaltijd: boerenkool met worst. Dit is eerste aflevering van deze heerlijke trilogie.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe het kan dat een blikje tomatenpuree maar 8 cent kost (dat kan eigenlijk niet) en bezoekt een Italiaanse pureefabriek.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!

bekijk uitzending