Kruiden, sauzen en ingrediënten

Je eet het op en maakt ermee schoon: azijn. De Keuringsdienst van Waarde neemt een duik in het zuur. En dat bijt een beetje.

bekijk uitzending

Wie van Bertolli-saus opschept, schept op van een opschepper. Saus met de allerbeste truffels van Italië. De Keuringsdienst reist ze achterna.

bekijk uitzending

We hoorden dat bevergeil wordt toegevoegd aan vanille-ijs. Een broodje aap of een goed bewaard geheim? De Keuringsdienst over de handel in anale klieren.

bekijk uitzending

We nemen het bevergeil mee naar Nederland en kijken of het terug te vinden is in een product dat we hier gewoon eten. Bevergeil is dichterbij dan je denkt.

bekijk uitzending

Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben zij eigenlijk met elkaar te maken?

bekijk uitzending

Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie.

bekijk uitzending

Op zoek naar de waarheid achter Dode Zeezout.

bekijk uitzending

De ene honingpot is de andere niet. Is biologisch wel zo logisch? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden.

bekijk uitzending

Het is sap, niet uit een sinaasappel maar uit vlees. Jus.. Het tweede deel uit een heerlijke trilogie van boerenkool. De Keuringsdienst vult het kuiltje met jus.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde gaat zijn neus achterna en vertelt in geuren en kleuren het verhaal van de knoflook. Een smakelijk verhaal waar niet over valt te twisten.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde gaat tot de bodem van het potje met vet en achterhaalt de ware aard van de saus der sauzen: mayonaise.

bekijk uitzending

Kauwgom die 'Rainforest mint' heet? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het uit en komt met een verfrissend antwoord. Scherpe televisie, van de Keuringsdienst.

bekijk uitzending

Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur natuur. Van koek tot kaas, van vla tot fruitsap, tegenwoordig is alles 100% natuurlijk.

bekijk uitzending

Olijfolie is soms 'extra vergine', oftewel extra maagdelijk, maar wat is dat precies? De keuringsdienst heeft het antwoord.

bekijk uitzending

Voor het eerst op televisie: een gepaneerde schnitzel in de afwas. Wat verbergt het krokante korstje?

bekijk uitzending

Waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? En waarom is het altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst zoekt het voor je uit.

bekijk uitzending

Een patatje met, is als een biertje zonder schuim. Maar een patatje met, met wat is dat precies? Een vet verhaal over saus bij de friet.

bekijk uitzending

Tegenwoordig ligt peper in iedere supermarkt voor het grijpen. Maar de ene peper is de andere niet. Of toch wel?Pittige televisie van de Keuringsdienst van Waarde.

bekijk uitzending

Pesto is de saus van het moment. Maar lijkt onze pesto wel op de pesto zoals hij ooit bedoeld was? De Keuringsdienst van Waarde op pad in Italië voor de traditie die pesto heet.

bekijk uitzending

Peterselie: kiloprijs 237 euro. Hoe is dat mogelijk? De Keuringsdienst zoekt het uit. Ondertussen kan de Dikke van Dale ‘m alvast bijschrijven. Peterselieduur.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst ontving een wonderlijke brief: witte suiker zou worden omgetoverd tot bruine rietsuiker. Een mierzoet verhaal over suiker en verf.

bekijk uitzending

Er gebeurt iets geks in de keukens van de industrie: de koks schijnen nooit zeker te weten wat ze in ons eten doen. ‘Dit product kan mogelijk sporen bevatten van…’, zetten ze...

bekijk uitzending

De mannen van de Keuringsdienst van Waarde storten zich op gezondheid. Van zichzelf en van de kijkers. Suiker is goed voor je. Maar niet te veel. Waarom zit overal suiker in?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe het kan dat een blikje tomatenpuree maar 8 cent kost (dat kan eigenlijk niet) en bezoekt een Italiaanse pureefabriek.

bekijk uitzending

Je hebt truffels en je hebt olie, maar je hebt ook truffelolie. Maar hoe komen de peperdure truffels in dat flesje? De Keuringsdienst doet onderzoek naar het peperdure goedje.

bekijk uitzending

Het is eigenlijk alleen voor de gegoede burgerij: de truffel. Niet die van chocola, maar van onder de grond. Schaars en niet te kweken. Hemel, aarde en zelfs varkens moeten ervoor...

bekijk uitzending

Waarom wordt vet eigenlijk gerecycled? Keuringsdienst van Waarde neemt een duik in de afgewerkte olieplas van Nederland en ontmoet een ware vetbaron.

bekijk uitzending

Er zijn vele dure yoghurtjes, met extra vezels. goed voor de stoelgang. De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar de wondervezel uit de yoghurt.

bekijk uitzending

Een flesje walnootolie kost €2,19. Dat is veel goedkoper dan dezelfde hoeveelheid walnoten. Wat is dat voor olie die goedkoper is dan zijn ingrediënten?

bekijk uitzending

Het komt uit de zee. Ook als het niet uit de zee komt. Al het zout is oud maar oud zout is goud.

bekijk uitzending