Snacks

De Kinderen van de Keuringsdienst verdiepen zich in de dierensmaak die aan hun chips kleeft en doen wonderlijke ontdekkingen.

bekijk uitzending

Ze zijn hip in de supermarkt. Handgeschepte chips, en uit de ketel bovendien. Ze zijn tweemaal zo duur als ordinaire chips. Maar waarom?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst stuit tijdens een onderzoek naar lamsdöner kebab op een broodje dat honderd procent varkensvlees bevat.

bekijk uitzending

Er zit paard in je frikandel. Maar hoeveel paard precies? De Kinderen van de Keuringsdienst gaan op onderzoek uit.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde vraagt door over het raadsel van de gevulde olijf en komt tot de kern: ook bij de tapas is niets wat het lijkt.

bekijk uitzending

Wat is gezonder om in te frituren, vet of olie? De frituurolieproducenten willen dat de patatboeren olie gaan gebruiken. Dat is verantwoord. Maar is dat ook zo?

bekijk uitzending

Het kleeft, is er in alle mogelijke en onmogelijke vormen, het kraakt, weegt niks en verdringt langzaam maar zeker de zoute pinda. Het Japanse zoutje.

bekijk uitzending

Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Maar wat is kroepoek eigenlijk? Een lastige vraag, waar de Chinees geen antwoord op heeft.

bekijk uitzending

We ontdekken wat de industrie al lang wist. Als je kaken doen kraken, dan is het goed. Krokant is wat we willen. Krokant is wat verkoopt.

bekijk uitzending

Het is geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. De Keuringsdienst over de worst die bijna niks kost.

bekijk uitzending

Een patatje met, is als een biertje zonder schuim. Maar een patatje met, met wat is dat precies? Een vet verhaal over saus bij de friet.

bekijk uitzending

Voor de grote leegte tussen maaltijden door hebben we het tussendoortje. De winkel ligt er vol mee. Allemaal verantwoord. Maar wat betekent dat eigenlijk?

bekijk uitzending