Vis

Ze klinken zo chique, coquilles Saint Jacques. Toch koop je ze zelfs bij de goedkoopste supermarkt. Een verhaal over de populairste schelp sinds de mossel.

bekijk uitzending

Op blikjes tonijn siert vaak een dolfijnvriendelijk logo. Wie verleent dat certificaat? De Keuringsdienst verdwaalt in de netten van de tonijnvissers.

bekijk uitzending

Bij de grootgrutter is er nu ook duurzame vis te koop. Maar wat is dat dan, duurzame vis? De Keuringsdienst van Waarde vist naar de betekenis van duurzame vis.

bekijk uitzending

Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij.

bekijk uitzending

Wat is dat eigenlijk, een gamba? Niets minder dan een grote garnaal? En de jumbogarnaal, de reuzengarnaal, de tijgergarnaal, de cocktailgarnaal en de scampi dan?

bekijk uitzending

Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de...

bekijk uitzending

Kaviaar koop je tegenwoordig ook in de supermarkt. Hoe kan dat, zo spotgoedkoop? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de vis die goedkoop eitjes leggen kan.

bekijk uitzending

Tropische hippe vis: Panga. IJskoude verse vis van zo ver weg dat het geen vis van gisteren kan zijn. Hoe doet u dat, visboer en kruidenier?

bekijk uitzending

De Keuringdienst over de rivierkreeft die niet alleen ons water verovert maar ook al in de soep de kreeft verdrijft die uit de zee kwam. De rivierkreeft gaat de dienst uitmaken.

bekijk uitzending

Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat bourgondische...

bekijk uitzending

Surimi, witte staafjes uit het visschap die aan krab doen denken. Bij velen daarom ook bekend als krabsticks. Niet gemaakt van krabben uit de zee, maar van iets anders.

bekijk uitzending

Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar Japanse vishapjes zijn zo speciaal niet meer. De Keuringsdienst peutert een rolletje uit elkaar.

bekijk uitzending

Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar de Japanse vishapjes kom je nu overal tegen. De Keuringsdienst peutert een rolletje uit elkaar.

bekijk uitzending

Op een blikje tonijn staat een man met een hengel. Dat maakt de Keuringsdienst nieuwsgierig. Staat er iemand ergens op een pier tonijnen binnen te hengelen?

bekijk uitzending

Bij groothandels ligt al jaren een vis die we niet kennen: tropische tong. Vele malen goedkoper dan Noordzee tong. Wordt deze vis anoniem geserveerd?

bekijk uitzending

Je hoeft maar een willekeurige supermarkt binnen te lopen, of de verse producten lachen je tegemoet. Maar wat is dat eigenlijk, vers?

bekijk uitzending

Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom...

bekijk uitzending

De populairste vis van het land is anoniem. Niemand heeft de hele vis, zelfs kapitein Iglo niet. De Keuringsdienst maakt kennis met de vis uit de visstick.

bekijk uitzending

Water bij de vis. De industrie doet het en de Keuringsdienst komt erachter. Een verhaal over sjoemelaars die je met droge ogen een plens water verkopen.

bekijk uitzending

Forel is een soort vis, zalm is ook een soort vis, maar er is er nog eentje, zalmforel. Wat is dat dan? De Keuringsdienst vist naar het antwoord.

bekijk uitzending