Vlees

Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het een eigen naam verdient: Angus. Zelfs McDonalds is er een burger van gaan bakken.

bekijk uitzending

Het is luxe en het zit ergens in een varken. Beenham. Maar wat is dat precies? Uw vleesfabriek heeft een simpele vraag bijzonder ingewikkeld gemaakt.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst heeft een simpele vraag. Wat is biefstuk? Maar het antwoord blijkt niet zo eenvoudig. We gaan op zoek en snijden zelf een koe aan.

bekijk uitzending

Uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde roepen verrassende reacties op. Zo belden de vrouwen op die in de commercial van Bertolli de tomatensauzen maken om zich te beklagen...

bekijk uitzending

Ot en Sien gaan naar de slager. Maar hoe? En welke slager wil ze slachten en hoe weet de Keuringsdienst zeker dat de geliefde beesten er geen seconde onder lijden?

bekijk uitzending

Ot en Sien gaan naar de slager. Maar hoe? En welke slager wil ze slachten en hoe weet de Keuringsdienst zeker dat de geliefde beesten er geen seconde onder lijden?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst stuit tijdens een onderzoek naar lamsdöner kebab op een broodje dat honderd procent varkensvlees bevat.

bekijk uitzending

De grootgrutter biedt nu ook eend aan. De Keuringsdienst kijkt mee achter de schermen van de eendenjacht en komt erachter dat wild in Frankrijk een vreemde eend in de bijt is.

bekijk uitzending

Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels...

bekijk uitzending

Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst.

bekijk uitzending

Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in filet americain en laat niet meer los.

bekijk uitzending

Waar komt gehakt vandaan? Op de meeste pakjes vlees in de supermarkt kunnen we lezen waar het dier vandaan komt. Maar op een pakje gehakt staat nooit een land van herkomst.

bekijk uitzending

Wat is halal? Een slachtwijze toch? Maar hoe weet je zeker dat het stukje vlees op het bord halal is?

bekijk uitzending

Water met de smaak van ham. Een spoedcursus op een slagersschool waar men leert van water ham te maken. Schouderham of achterham.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst verdiept zich in de hedendaagse hamburger die meestal niet meer is dan een plakje worst dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen.

bekijk uitzending

Worst is een vermomming, maar waarvan? Aan worst is niet te zien wat er precies in ging. De Keuringsdienst ging op onderzoek uit en ontdekte... kalkoen.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde krabt zich achter de oren over de kosten van kip en pikt wat op over het wereldvoedselprobleem.

bekijk uitzending

Vier plofkippen en het kippenparadijs. De Keuringsdienst van Waarde koopt vier kippen die sneller groeien dan kool.

bekijk uitzending

Kip is het minst kostbare stukje vlees dat er is. Het geheim achter de goedkope kip zit hem in het voer. Hoogwaardig voer voor een paar centen.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst kocht een kipfilet van 700 gram. Dat is twee keer het gewicht van de gewone supermarkt kip. Welke kip heeft zo'n flinke borst?

bekijk uitzending

We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt.

bekijk uitzending

De supermarkt meer kogelbiefstuk dan we uit de billen van koeien kunnen halen. De Keuringsdienst snijdt een gevoelig stukje vlees aan, en maakt de vakman aan het huilen.

bekijk uitzending

Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt, maar bij de slager ligt lamsvlees voor de helft van de prijs. Hoe doet de slager dat?

bekijk uitzending

Het is geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. De Keuringsdienst over de worst die bijna niks kost.

bekijk uitzending

Een maiskip eet mais zegt de kippenboer. En van mais krijg je kleur. Behalve kinderen die mais eten, die niet. En gewone kippen, die eigenlijk ook niet. Dat vraagt om uitleg.

bekijk uitzending

Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. In de soep is geen staart te vinden, of toch?

bekijk uitzending

Van een oude koe een nieuwe maken. Er is een lijm van beestenbloed. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos.

bekijk uitzending

Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat huisje?

bekijk uitzending

Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.

bekijk uitzending

Sterrenvlees. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van het varken is geweest. De Keuringsdienst zoekt uit wat er in de sterren geschreven staat

bekijk uitzending

Hoe komt een burger aan een varkentje? Dat zal niet meevallen dachten de programmamakers. Je kunt niet zomaar een varkentje kopen en meenemen op de achterbank. Maar dat kan wel.

bekijk uitzending

Hij doet het geweldig op feesten en partijen, die bizarre anekdote over het allerduurste rund. Hoe zit dat nou met die Wagyu koeien?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde hoort het knallen in Argentinië en Schotland. In Argentinië schiet de bevolking onze kersthazen en in Schotland schieten Nederlanders onze biefstukjes.

bekijk uitzending

Van alle wilde beestjes in het bos is alleen het zwijn zo wild dat we het bij de naam noemen: wild zwijn. Voer voor jagers: nu ook veilig voorverpakt in de winkel. Maar is dat wel...

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde bekijkt in drie afleveringen de wereld achter de boerenkool. De trilogie wordt besloten met het pronkstuk van het prakje: de worst.

bekijk uitzending