Zuivel, kaas en eieren

In de supermarkt staan talloze tubes goudgele goedjes waarmee je biefstuk bakken kan. Een echte naam heeft het niet. Wat is dat vet uit de plastic fles?

bekijk uitzending

De Keuringsdienst van Waarde valt met zijn neus in de boter. In de winkel is het ene pakje veel duurder dan het andere; waar zit dan het verschil?

bekijk uitzending

Het is de meest eigenaardige kaas die je kopen kan. Cheddar. Verscholen achter plastic. Ieder plakje een eigen plasticje.

bekijk uitzending

Wat is het beste ei? Het batterij-ei zegt de deskundige. En de Keuringsdienst van Waarde ontdekt dat ook een eko-ei soms uit de batterij komt.

bekijk uitzending

Sinds 1 januari is er een Europees verbod op eieren uit legbaterijen. De Keuringsdienst van Waarde gooit de knuppel in het hoenderhok en onderzoekt de nieuwe situatie.

bekijk uitzending

Als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten?

bekijk uitzending

We kennen vele kazen uit oud-Hollandse plaatsen. De grootste kaaskop van allemaal komt uit Gouda, zou je denken. Want wat is Goudse nu eigenlijk?

bekijk uitzending

De Kinderen van de Keuringsdienst eten kaas op de pizza, kaas op de lasagne en kaas op de cheeseburger. Maar wat voor kaas is dat eigenlijk die op al die producten gaat?

bekijk uitzending

Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene kaas is de andere niet. Hoe kan iets dat van hetzelfde gemaakt wordt zo verschillend smaken?

bekijk uitzending

Anderhalf jaar geleden was het hommeles in kaasland. Er was nepkaas op de markt. De Keuringsdienst heropent het dossier en komt met een oplossing. De nepkaas kroniek, deel twee.

bekijk uitzending

Melk is wit en je vindt het in een blauw-wit kartonnetje in het zuivelschap. Of niet? Er is een pak dat je voor de gek houdt: Calcium plus.

bekijk uitzending

Verse melk langer houdbaar maken, hoe doen ze dat? In deze uitzending van de Keuringsdienst van Waarde gaan de verslaggevers op zoek naar het geheim van de tovermelk.

bekijk uitzending

De Keuringsdienst kreeg veel reacties op de uitzending over kaas. Een kaasboer zei dat koeien per dag negentig liter melk kunnen geven. Flauwekul, of niet?

bekijk uitzending

Mozzarella: het is een naam die je lenen mag. Je hoeft er geen Italiaan voor te zijn. De Keuringsdienst van Waarde over het zachte bolletje kaas.

bekijk uitzending

Waarom is vanillevla geel? De Keuringsdienst van Waarde bekent kleur. Vanavond in geuren en kleuren het geheim van het klassieke bakje vla.

bekijk uitzending

Grieken, Turken en Bulgaren. Ze staan gebroederlijk naast elkaar in het zuivelschap. Maar wat is het verschil tussen deze soorten dikke yoghurt?

bekijk uitzending